Skrivning kan være noget vi gør sammen

2017-10-11

Der findes rigtig mange muligheder rundt om i landet, hvis man ikke har lyst til at sidde selv og skrive. Der er både uddannelser, for dem der ønsker at gå hele vejen, kurser for dem der er godt på vej, og hyggelige skrivehold der mødes en gang i ugen for at dele deres passion for ordenes kunst. Her kommer en liste over nogle af de muligheder, der er, hvis man synes, at ens plads i sofaen alligevel bliver for ensom. 

Uddannelser

Forfatterskolen

Hvad er Forfatterskolen?

Forfatterskolen tilbyder en 2-årig kunstnerisk uddannelse. Undervisningen er primært inddelt i fire hovedpunkter: Læsning af egne tekster, indblik i litteraturhistorien samt i andre kunstneriske fag (fx billedkunst eller musik), og erfaring i formidling af kunst og kultur.

Hvordan søger man ind?

For at blive optaget skal man sende en ansøgning på max 15 A4 sider med ens egen poesi eller prosa. Det må gerne være et uddrag fra en roman, man har skrevet, og man må også gerne indsende materiale i forskellige genrer. Ud over dette skal den selvfølgelig også indeholde en side, hvor man kort skriver om en selv. Hvert år modtager skolen omkring 400 ansøgninger , men der bliver kun optaget 6-8 elever hvert år, så her er det virkelig noget med at gøre sig umage og ikke tage et afslag for tungt, men bare prøve igen året efter.

Forfatterskolen for børnelitteratur

Hvad er Forfatterskolen for børnelitteratur?

Forfatterskolen for børnelitteratur er en 2-årig deltidsuddannelse, hvor man lærer at blive bedre til at skrive børne- og ungdomslitteratur. Man får også mere viden om litteratur og de særlige forhold, der kan være, når man skriver for børn, og de vilkår der er for børnelitteratur og forfatteren.

Hvordan søger man ind?

For at komme ind skal man sende en ansøgning, der indeholder et par sider om en selv samt en nyskrevet tekst, man har skrevet udfra en af de to ansøgningsopgaver, skolen har lagt ud på sin hjemmeside.

Grundkurser

Talentskolen

Hvad er Talentskolen?

Talentskolens forfatterlinje tilbyder et 2-årigt undervisningsforløb for forfatterspirer i alderen 16-30 år. Undervisningen foregår via Skype, og derfor kan man komme fra alle steder i landet. Hver uge har man en times personligsamtale med en mentor og tekstlæsning med en underviser. Undervisningen tager udgangpunkt i dine tekster, og man skal være indstillet på at diskutere og blive provokeret af kritikken.

Hvordan søger man ind?

Informationer om ansøgning vil kunne læses på Talentskolens hjemmeside, når ansøgningsfristen nærmer sig.

Forfatterlinjen på Dansk Talentakademi

Hvad er forfatterlinjen på Dansk Talentakademi?

Dansk Talentakademi udbyder et ambitiøst skriveforløb til unge mellem 15-25 år. Forløbet er typisk et 3-årigt forløb, men det er også muligt bare at tage et eller to år. Undervisningen foregår primært tre eftermiddag/aftner om ugen og derfor er det muligt at tage en uddannelse ved siden af. I undervisningen arbejder man med at udvikle ens egne tekster og læse andres tekster, og ud over dette vil der være forskellige faglige forløb og besøg af gæsteundervisere.

Hvordan søger man ind?

For at søge ind skal man skrive en kort motiveret ansøgning, og så må man også meget gerne sende nogle tekster med (maks fem sider). Derefter vil man blive indkaldt til en kort samtale, hvor man snakker om, om dette er noget for en.

Forfatterskoler/kurser for børn og unge 

Der findes rigtig mange skoler eller biblioteker, der tilbyder skrivehold for børn og unge. Derfor har jeg kun udvalgt nogle stykker og skrevet om dem her. 

Brønderslev Forfatterskole

Hvad er Brønderslev forfatterskole?

Brønderslev forfatterskole er et ugekursus i sommerferien for unge mellem 13 og 20 år, der foregår på Nordjyllands idrætshøjskole . Eleverne undervises hver dag i 6-8 timer af professionelle forfattere. I løbet af ugen skriver alle elever en tekst, og alle teksterne bliver så samlet og udgivet i bogform. Skolen tilbyder forskellige hold som fx børnelitteratur, YA, fantasy og poetryslam.

For at komme med på Brønderslev forfatterskole skal man optages. Dette sker ved at man sender en ansøgning om, hvem man er, og hvorfor man skal med, samt en side af noget man har skrevet. Der er særlige ansøgningskrav, hvis man ønsker at komme på poetryslam.

Forfatterskolen for Unge

Forfatterskolen for Unge er for unge mellem 12 og 18 år på Midt- og Vestsjælland. Skolen tilbyder hold i forskellige byer, som hver mødes en gang om ugen i to eller tre timer. Ud over dette har skolen også et talenthold, som er en overbygning på de andre hold. Dette hold henvender sig til unge i aldren 16-22 årige.

Forfatterspirernes Skriveklub

Forfatterspirernes Skriveklub mødes en gang i ugen i to timer på Valby bibliotek, hvor de arbejder med skriveopgaver, læser op fra egne tekster og giver hinanden feedback.

Forfatterskolen i Viborg

Forfatterskolen i Viborg tilbyder skrivehold for både børn, unge og voksne. På børne- og ungeholdene kører de to forskellige forløb igennem på et år. De arbejder med skriveøvelser og så arbejder de med et kortere eller længere projekt, som ender ud i deres egen bog. På voksenholdet arbejder de meget med at skrive i forskellige genre, og hoveddelen af undervisningen består af skriveøvelser. Ud over holdundervisningen tilbyder skolen også soloundervisning, som tilpasses hver enkelt elevs niveau.

Skriveliv - For alle der elsker at skrive
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang