10 bøger alle forfatterspirer bør have på hylden

2017-10-09

Vil du gerne lære mere om at skrive? Jeg har lavet en liste med 10 bøger omhandlede det at skrive - måske der dukker nogle ideer til ønskelisten op?

1. Om at skrive af Stephen King

Denne bog er en blanding af en biografi og en skrivevejledning. Stephen King beretter om sine erindringer, da han selv var ung og drømte om at skrive, samtidig med at han kommer med gode råd til kommende forfattere.

2. 22 tricks - om at skrive godt af Thomas Oldrup

Bogen er en meget præcis og kortfattet guide med 22 korte afsnit om hvordan, man formulerer sig på skrift. Den indeholder praktiske øvelser og er skrevet i et letforståeligt sprog.

3. Sproget er et tog - en raket, en fugl, en engel af Thorstein Thomsen

I denne bog fortæller børnebogsforfatteren Thorstein Thomsen om hans arbejde.

4. Skriv: en bog om at skrive af Bente Clod

Dette er en guide til, hvordan man kommer igang med at skrive tekster. Bogen indeholder skriveopgaver, og det er en bog for alle dem, der ønsker at skrive bedre.

5. Manual til skrivekunsten af Robert Zola Christensen

I denne bog belærer Robert om skriveteknikker, såsom hvordan man bygger en karakter op, eller hvordan man kan få en dialog til at fungere godt.

6. Skrivetrang af Lotte Garber

Skrivetrang er en bog for alle, der går rundt med forfatterdrømme. Det er en værktøjskasse fyldt med skriveteknikker, øvelser, eksempler og propfyldt med inspiration.

7. Skriveredskaber af Roy Clark

Bogen indeholder 47 skriveråd, der vil gøre dine tekster mere læseværdige. Det er en samling af essays omhandlede virkemidler og sproglige redskaber.

8. Skrivning for begyndere af Pablo Llambí­as

Bogen er en skrivbog rettet mod forfatterspirer og begyndere. Den indeholder praktiske og anvendelige råd, så man kan forbedre sin skriveteknik.

9. Om at skrive af Ernest Hemingway

I denne bog indvier Hemingway dig i alle hans hemmeligheder. Han fortæller om det at være forfatter, og han giver gode skriveråd.

10. Skriv en roman af Steffen Jakobsen

Denne bog fører dig gennem alle de faser, som man kommer igennem, når man skriver en bog. Lige fra den første ide og planlægningen til skriveprocessen.